29.5.06

olin viime viikolla viisi päivää anoppilassa ja kiitos maalaisilman lapset nukkuivat pitkiä päiväunia (lue: paljon neulomisaikaa). aloitin leskenlehtihuivia tukholmasta tuomastani alpakasta, joka on vielä ihan samanväristäkin kun ohjeessa. kuvio on nätti ja työ etenee nopeasti. kolmas kerä on vielä jäljellä.



i was five days at my MIL last week. thanks to lot of fresh air my children took long afternoon naps (so i had some time to knit). i started leskenlehtihuivi ("coltsfoot"-scarf). two skeins knitted, one to go

20.5.06

tässä ne on: uudet puuvillasukat. viime kuussa sain päähäni, että vihreät ohuet sukat täytyy saada. aloitin niitä sitten kuun alussa mutta ne ei oikein edenneet. no sosiaalinen neulominen maanantaina auttoi ja sukat oli valmiit eilen. kovin kauniit ne ei ole mutta mukavat jalassa.

may i present: not-the-most-beautiful-socks-in-the-world. i started to knit them and after two weeks i had done 20 rows. but meeting other knitters on monday helped and now they are finished.



lanka: sandnesgarn mandarin petit (8722) 100% puuvillaa, alle 50g

malli: oma, kärjestä aloitukseen ja tiimalasikantapäähän otettu ohjetta ullasta
puikot: 3mm

yarn: sandnesgarn mandarin petit (100% cotton), less than 50g
pattern: my own
needles 3mm

16.5.06

ja noita edellisen postauksen ihanuuksia löytää siis tukholmasta. monta lankakauppaa jäi käymättä, ehkä sitten seuraavalla kerralla..

i bought those yarns (last post) in stockholm.

ensimmäinen kauppa, jossa kävin, oli marias garn, s:t paulsgatan 20. kauppa on södermalmilla, lähin asema on slussen mutta ihan kohtuullisen kävelymatkan päässä keskustasta ja samallahan voi vierailla vanhan kaupungin lankaputiikeissa :)
ihanan paljon värejä! oli tosissaan valinnan vaikeus. siellä oli lähinnä luonnonkuituisia lankoja, mm garnstudio, rewool, araucania, HP, warp & weft. sitten löytyy myös omia käsinvärjättyjä silkki- ja villalankoja! putiikin perällä on tietokone ja lehtiä, joita voi selailla. esillä on myös valmiiksi neulottuja huiveja, sukkia ja tumppuja. myyjä (itse maria) on erittäin ystävällinen ja auttavainen mutta katsellakin saa ihan rauhassa.


marias garn, s:t paulsgatan 20. nearest metro station is slussen but you can walk from the city and also visit yarnshops in gamla stan. mainly wool, cotton and silk yarns (beautiful handpainted wool and silk yarns!) shop owner is very helpful and friendly

toinen kauppa, jossa kävin sisällä asti (kolmen! kaupan ikkunaa vain ihailin) oli nysta, luntmakargatan 50. tätä lähinnä on rådmansgatanin asema mutta eipä ole tännekään pitkä matka keskustasta. tarjolla on mm. garnstudion, noron, debbie blissin ja hillesvågin lankoja.



nysta (luntmakargatan 50) is another shop where i visited. also here you can find nice yarns

12.5.06

neulonut siis en ole mutta koska jotain lankoihin liittyvää pitää tehdä, eikös vaan, niin olen sitten käynyt lankakaupoissa. ja ihan uusissa minulle. tällaista sain saaliiksi:

so i haven´t been knitting but i´ve been shopping :) and found some wonderful yarns:


araucania nature wool, 100% wool
ihanat värit! chileläistä täyttä villaa, neulotaan noin nelosen puikoilla ja lankaa riittää 220m sadassa grammassa

garnsudio drops alpaca, 100% alpaca
tätä kokeilinkin jo keväällä. värejä riittää vaikka kuinka, oranssit jäi huutelemaan hyllylle

love baby og hosegarn, 80% wool 20% polyamid
sukkalanka siis. tästä voi tulla nättiä tai sitten jotain tosi kamalaa. saa nähdä. värit menee ihan vaaleasta beigeen ja roosasta tumman punaiseen.

rewool, 100% wool
ohut villalanka. aavistuksen verran kirkkaammat värit kuin kuvassa. vähän on karkea, kokeilin kaupassa tästä tehtyä huivia ja siinä se ei niin tuntunut. tämä on ruotsalaista villaa, valmistettu virossa

11.5.06

tässä on kaikki mitä olen viimeisen neljäntoista päivän aikana saanut aikaiseksi


this is all what i´ve knitted in fourteen days