29.6.06

laskuri raksuttaa tuossa sivussa..

ajatuksena on (joskus) neuloa tällaiset kirjoneulepolvisukat, ohje löytyy sukkasillaan-kirjasta. värit vaan on hukassa. mallissa on punaisella pohjalla valkoisia kuvioita, vihreitä raitoja ja loput valkoista.



yksi väreistä tulee olemaan ruskea. ehkä tuo teräosa. onkohan se liian synkkä? mitkä olisi sinun värit? ennen en ole kirjoneulesukkia neulonut mutta sisulla ne syntyy. jokainen oman väriyhdistelmänsä kertonut osallistuu arvontaan. voittajalle luvassa sukkalankaa, vaikka kirjoneulesukkiin.

lankaa löytyi kaupasta (no millonkahan se olisi sieltä loppunut) ja sukat valmistui. nyt on sitten noin 40g tummansinistä sukkalankaa vailla ideaa.



malli: hedera, knitty
lanka:hjertegarn sock 4 trådet, väri 6980
puikot: 2.5mm

suunnitteilla on jo jotain violettia ensi kuulle. neulottavaksi siis, toivottavasti ei vielä pitkään aikaan pidettäväksi.




i bought more yarn and finished my socks. that is enough of blue, it is time to think purple.

pattern: hedera, knitty
yarn: hjertegarn sock 4 trådet
needles: 2.5mm

27.6.06

kenen idea oli ostaa 50 grammaa lankaa sukkiin? juu ei minun..


who´s idea it was to buy only 50 g yarn for socks?

25.6.06

juhannuksena alkoi mekko tekemään yhteistyötä ja valmistuikin kaiken alun hidastelun jälkeen nopeasti. värjäsin, purin vuoren pois ja kavensin, joten kädentiet ja kaulus täytyi ommella uudestaan. olen siihen tyytyväinen vaikka se ei ihan täydellinen olekaan. sää puolestaan oli täydellinen uudelle kesämekolle.


i finished (dyed, took it in a little bit and unstitch the linig) my new summer dress and the weather was perfect on midsummer day.

tässä on vielä lähikuva kukkasista, joita on helmassa. kokeilin ensimnmäistä kertaa peittävää kangastussia, joka käy myös tummille kankaille. kertapiirtämisellä tuli noin selvä ja kirkas jälki. kestää kolmenkympin pesun.


and here is a close-up from one flower which i drew to the hem. textile pen was for coloured fabrics so the colour is quite bright.

22.6.06

kaapista löytyy mekko joka ei ole ihan käyttökelpoinen sillään mutta sitähän voisi hieman tuunata. hyvin on menny tähän asti.

* värjäänpä äkkiä tämän mekon. juu ei. no väri ja mekko koneeseen ja ohjelma päälle. muutaman tunnin kuluttua mekko on pesty ja kuivamassa. sitten kone vielä päälle 90 asteeseen. ja sitten vielä oranssien tiivisteiden peseminen.
* puranpa tästä mekosta nopeasti tämän vuoren. no ei näinkään. vuori on ommeltu pienellä tikillä ja tiiviisti ja erityisen hyvin saumojen kohdalta.
* kavennanpa tämän mekon ennen nukkumaan menoa. just niin. vuoren kanssa sählätessä on mennyt niin kauan aikaa ettei jaksa.
* sitten vähän kangasväriä kaupasta. ja kauppa meni puoli tuntia sitten kiinni.
* no mutta sapluunathan voisi piirrellä samalla kun muksut syö iltapuuroa. tosi hyvin onnistuu. aivot on tainnu pehmentyä hieman helteellä ja kukista tulee ameeban näköisiä.



askartelukaupassa mukaan tartuikin värin sijasta peittävä tekstiilitussi, joka sopii siis myös tummille kankaille. ja sitten oransseja ja punaisia puuhelmiä.
tää lähtee juhannuksen viettoon. katotaan jos mekko on sittenkin juhannuksena käyttökunnossa.

i have tried to refashion one linen dress and it has not quite worked out as i planned. or i have been over optimistic about my skills and estimated time.

18.6.06

täällä ei ole neulottu pitsitoppeja tai mitään muuta säähän sopivaa vaan pipo ja kämmekkäät! tosin ne ei ole villalankaa mutta silti. zitronin kokonia kului alle kaksi kerää kaikkiaan. jäljelle jäi sotku (joka on yhä selvittämättä) ja toisesta kerästäkin vajaa puolet. lanka on mukavan kiiltävää ja pehmeää, mitähän muuta siitä voisi neuloa? ja vaikka ne nyt saakin väistyä kaapin perälle niin sitten syksyllä kyllä kaivan varmasti esille.



malli: kokonia-pipo, ulla
malli: kämmekkäät, oma
lanka: zitron kokon, 35% sillki, 35% puuvilla, 30%polyacryl
puikot: 3,5mm

i haven´t been knitting lace tank top or anything else suitable for the weather, instead i knitted a cap and wristwarmers! not from wool but still.. now i will put them in the closet but definitely wear them in the autumn.

pattern (cap): kokonia-pipo from ulla
pattern (wrist warmers): my own
yarn: zitron kokon, 35% silk, 35%cotton, 30%polyacryl
needles: 3,5mm


ja sinisellä jatketaan..



more blue coming..

11.6.06

KIPpailemassa on siis käyty. mukana oli zitron kokonista aloitettu neule ja yksi iso sotku (=lankakerä). neulottua ei tullut ollenkaan, kun aika meni kerän selvittelyyn. mukavaa kuitenkin oli ja torille sattui uusia ja vanhoja tuttuja. paikallinen teetee:n myyjä tarjosi pullakahvit ja lisäksi vielä pari villaista kaupanpäällistä!


as the picture shows, i was on a marketplace KIPping. actually i didn´t knit at all because my skein was a big mess and my time went unravelling it. owner of a LYS offered coffee and buns and two skeins of wool yarn!



parina viime päivänä olen neulonut kaksi huivia. ihan en kuitenkaan aikuisten oikeesti aikuiselle vaan barbille. testasin lankoja ja suomalaisten suunnittelijoiden :) pitsineulemalleja. lankana on king colen anti-tickle merinovilla. vaaleanpunaisessa kevät-huivissa puikkoina 4mm ja violetissa roosa-huivissa 3,5mm.




i´ve knitted two scarfs in two days. sounds that i´ve been busy knitting but they are not for me, they are for a barbie doll. my daughter was very happy. the pink one is
kevät-scarf and the purple one is roosa. the yarn is king cole anti-tickle merino wool.



5.6.06

toukokuu meni todella nopasti! vasta ensimmäisenä päivänä huomasin, että onkin jo kesäkuu. ihan ei leskenlehtihuivi kerennyt siis valmistua vihreän kuun puolella. malli on yksinkertainen mutta silti mukavan näköinen. huivia voi hyvin pitää joko takin kanssa tai sitten hartioilla kesällä.


malli: leskenlehtihuivi, ulla
lanka: drops alpaca, kolme kerää
puikot: 5mm


it was already the first of june when i realised that green month was over! well, i finishded my scarf on friday. i like the simple pattern and the fresh colour.

pattern: leskenlehtihuivi (coltsfoot-scarf), ulla
yarn: drops alpaca
needles: 5mm