31.7.06

tässä on viimehetkillä valmistynut heinäkuun project spectrum -neule. tämä on ihan ensimmäinen aikuisten kokoa oleva villapaita. mukava oli neuloa vaikka välillä meinasi kyllä rueta kyllästyttämään tuo sileä neule. ja raglankavennuksetkin on siis nyt kokeiltu. paita istuu hyvin päälle. hieman pidempi saisi olla vaikka neuloinkin useamman senttiä pidemmän kuin ohjeessa. neuloin m-koon silmukoilla ja koko on jotain s:n ja m:n väliltä. paita neulottiin pyörönä, joten kainaloa kohti jäi kahdeksan silmukkaa pääteltävää. hyvä juttu. mallin intarsiaosuuden jätin tarkoituksella pois, koska se ei olisi näillä langoilla erottunut ollenkaan. joo ja mä tiedän että se just on tämän neuleen juttu mutta..


malli: rosedale united, knitty
lanka: anti tickle (merinovillaa) ja evillan ohut villalanka
puikot: 5mm


this is my project spectrum work for this month. it is the frist adult size sweater i have knitted. ever.
i made it little longer and left out the intarsia-part. i thougt that it would not have shown properly. it is knitted in the round, so i don´t have to complain about ugly side seams.


pattern: rosedale united, knitty
yarn: king coles anti tickle merinowool and evilla wool
needles: 5mm


evillan lanka on ohutta pätkävärjättyä villaa. tai pätkä on kyllä ehkä väärä sana, koska hihassa ei kerennyt vaalein kohta edes alkaa ennen raglankavennuksia. vasemmalla on anti tickle ja oikealla evillan langasta pätkä jokaista sävyä.


anti tickle is on the left and three shades of evilla yarn on the right.

8 kommenttia:

tinna kirjoitti...

Kiitos laukkukehuista, nyt tulen vastavierailulle kehumaan että on ihana paita!! Aivan ihanan värinen :) Mä en oo oikeen opetellu vielä noin isojen neuleiden tekoa, pitäis varmaan syksyllä harjotella. En jaksa koskaan tehdä mitään noin suurta projektia :)

Outi kirjoitti...

Herkullisen värinen paita, aivan ihana!

sanna kirjoitti...

Kylläpäs on pehmoisen ja lämpimän näköinen, ja tosi kaunis väri! Sointuu hyvin noihin farkkuihisi:)

Sia kirjoitti...

Ompas hieno paita!! Väri on myös tosi ihana!

Tinutski kirjoitti...

Onpa hyvän näköinen paita. Itselläni ei kyllä riittäisi kärsivällisyys tuohon. Kateellisena täällä siis ihailen :)

DistantKnitter kirjoitti...

Upea! Ihanasti sopii nuo langat yhteen, ja väri on hieno!

Paljonko lankaa kului?

joko kirjoitti...

kiitos kehuista!

kaikista pehmoisin paita ei kyllä evillan villan takia ole mutta minun iho ei vaadi pitkähihaista alle.

langanmenekkiä on vähän vaikea arvioida. pitäisiköhän käydä kaupan hedelmäosastolla? :) mutta anti tickleä on vielä vajaa kaksi sormen leveyttä kartion (500g) päältä katsottuna eli ihan reippaasti vielä jäi. evillaa kerin vyyhdiltä yksi "värisuora" per kerä. aloitin melkein kaikkia keriä (halusin paitaan tummempaa alas ja vaaleampaa ylös) mutta neuloin vain yhden kerän loppuun asti. alle 150g sitä jokatapauksessa kului ja anti tickleä hatusta heittäen 300g.

brianna kirjoitti...

Väri ja malli molemmat tosi onnistuneita, sopii tosiaan farkkujen kanssa kuten joku jo sanoi :)