11.10.06

sain eilen valmiiksi nancy bushin flammegarn socks -sukat. pätkävärjättyyn lankaan sopii hyvin tuollainen yksinkertainen raitakuvio, siinä on jokatoisella rivillä nostettu silmukoita neulomatta. raidat näkyy pikkusen paremmin edellisen postauksen viimeisessä kuvassa. muuten sukat on neulottu ihan ohjeen mukaan paitsi varsi on vaan puoliskon toiveen mukaisesti lyhyempi. lanka oli uusi tuttavuus, regian paksumpi sukkalanka. 2.5 mm puikoilla tuli 30 silmukkaa/10 senttiä, joka vastasi hyvin ohjeen tiheyttä. Vyötteessä suositellaan 3-4mm puikkoja (22s) mutta minusta neuleesta ei tullut liian tiukkaa.

malli: flammegarn socks (nancy bush: folk socks)
lanka: regia 6-fädig (75% villaa, 25% polyamidia)
puikot: 2.5mm pyörö


yesterdey i finished flammegarn socks for dh, my first socktoberfest socks. yarn is new for me, regia, and i like it. it is not too thick though i knitted on 2.5mm needle. only modification is shorter leg, in the book the socks are allmost knee high. slipped stitches create stripes that goes well with this yarn.

pattern: flammegarn socks
yarn: regia 6-fädig (75% new wool, 25%polyamide)

needle: 2.5mm circularkantapääkin oli ihan uusi minulle, siitä olikin jo yksi kuva edellisessä postauksessa. shaped common heel, mikä se sitten onkaan suomeksi. tässä valmis kantapää. alussa tuntui, että kantapää on melkoinen myttyrä mutta vietettyään yön yli miettimässä olomuotoaan kostean pyyhkeen sisällä, päätti hän olla ihan kiltti ja hyvinistuva.

i haven´t knitted shaped common heel before. first there was a little crease but after blocking the heel fits well.

3 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Ihanan väristä sukkalankaa :)

PikkuKettu kirjoitti...

Menin itsekin tänään törsäämään, ja tilasin kokonaista kaksi Nancy Bushin sukkakirjaa. Täällä blogeissa seikkaillessa todella on törmännyt ihaniin sukkiin. Tuo malli ja lanka sopivat aivan täydellisesti yhteen.

joko kirjoitti...

sini: lanka on kyllä mukavan tuntuista ja värikin ihan kiva. ostin sen nettikaupasta ja luulin, että sen olisi vihreä! mutta puolisko tykkää niin mikäs siinä

pikkukettu: nancy bush kyllä tosiaan osaa tuon sukkien suunnittelun!