9.11.06

talvi on kovaa vauhtia tulossa ja pipoja taas tarvitaan ulkona. ideat tälläkertaa saatu blogeja lukemalla, kiitos! ensimmäisessä pipossa on kaksi lankaa, jotka on joustinneuleen jälkeen neulottu vuorotellen, kiva pinta syntyy ohuista raidoista. paksumpi lanka on siniharmaa ja ohuempi tummanharmaa. kaikki langat on hankittu piikkopirrasta. merialia ei tosin taida saada sieltä enää!?

malli: pipo, idea maaritilta
lanka: ornaghi filati: lana d'irlanda (täyttä villaa) ja king cole anti tickle (merinovillaa)
puikot: 4mm

winter is coming quickly, so i have knitted new caps. well, the first one have been ready for some weeks and the brown one is already in use too.
i knitted the ribbing with two yarns and then the stockinette part alternating yarns with every other row. as the other yarn is blue and the other grey, if you look close, the surface looks vivid.pattern: cap, got the idea here
yarn: ornaghi filati lana d'irlanda (100% wool), king cole anti tickle (100% merinowool)
needles: 4mm


toinen pipo on tehty samalla idealla mutta yhdellä langalla. joustinneuleessa kaksinkertaisena, sileassä yksinkertaisena. lankana on merial (75% merinoa, 25% alpakkaa) ja puikkoina 2.5mm. testattu ja hyväksi havaittu.

the second cap is made by the same way but only with one yarn. ribbing is knitted with two strands, stockinette with one. the yarn is merial ( 75% merinowool, 25% alpaca) and needles 2.5mm. very soft and warm. this one is for me!


päätin käyttää tuon sinisen langan loppuun ja tein siitä toisen pipon, lapsen päähän sopivan. ihan noin pikkunen pipo ei kuitenkaan ole vaan sen reuna on käännetty lasikulhon alle. ihan uusi kavennustapa minulle. löysin sen typyn blogista. lankana siis ornaghi filti lana d'irlanda ja raidassa on anti tickleä. puikot oli 4mm.

i knit a cap to my daughter to use (or so i thougt, there´s still a bit left) the rest of the blue yarn. she was so excited to have a cap similar to her fathers. i found the inspiration for decreaces from typys knitting blog.

8 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Hyviltä näyttävät pipot! Ihailin vieläkin moneen kertaan noita edellisen postauksen sukkakuvia. Epätavallisempi värivalinta on kyllä osunut just nappiin.

Kanerva kirjoitti...

Kivoja pipoja, langat kuullostaa aivan ihanilta myös.

Lisäsin nappisi blogiini, kun tykkään tätä blogiasi kovasti lueskella ja katsella. Kuvat ovat kauniita.

villasukka kirjoitti...

Kivoja ovat! Erityisesti tykkään kuvistasi...

Typy kirjoitti...

Ilo nähdä, että ohjeeni on toteuttamiskelpoinen ja sen avulla syntyy noin mainio pipo.

joko kirjoitti...

kiitos!
kiva kuulla että kuvistani tykätään. yritän ottaa aina itseäni miellyttäviä kuvia. kuvasin ennen enemmänkin ja järjestelmäkameralla mutta lasten myötä se vain jäi..

Dipsy D. kirjoitti...

Oh, I really love the caps you did, they look so soft and cozy and warm, just perfect for the coming cold days! Great!

routa kirjoitti...

mää mietin jo montapäivää missä on mallitilkku, arvaa olinko helpottunut kun löysin jokoknitsin

joko kirjoitti...

routa, muutin nimen tuohon kun kumminkin aika paljon tuolla englanninkielisillä sivuilla pyörin ja se on vähän enemmän ymmärrettävä siellä..