3.12.06

sain tehtyä swellin loppuun. pinnasta tuli kaunis ja elävä. tuo on käsinvärjättyä villaa ja sävyt on hyvin lähellä toisiaan. hatun pitäisi olla lämmin vuoren ansiosta, ajattelin että sen kumminkin tarvitsee kylmillä keleillä. olin tarkoittanut tuon lanetin aivan muuhun projektiin mutta se kävi niin hyvin tuohon toiseen lankaan. nyt on tytön päässä kuulemma peppi pitkätossun saparot. kylmempiä ilmoja odotellessa..

malli: swell, knitty
lanka: araucania nature wool (100% villaa) päällyksessä
sandnes lanett (100% merinovilla) vuoressa
puikot: 4mm ja 2.5mm

i have finished swell. i hope it´s warm, i added the lining so it is more windproof. i gave the cap for my daughter and she thinks those tassels reminds of pippi longstockings braids. and now we are waiting for some snow and colder weathers.

pattern: swell, knitty
yarn: araucania nature wool (100% wool) on top
sandnes lanett ( 100% merinowool) on lining
needles: 4mm and 2.5mmyritäpä sitten ottaa kuvaa kärsimättömästä kaksiveestä. piti pyytää isosisko apuun.

this is what you get when you are trying to take a photograph from a impatient two-year-old. :) we had to switch the model.

malli: helppo pipo, ulla
lanka: novita 7 veljestä, todennäköisimmin
puikot: 4mm

pattern: helppo pipo from a finnish online knitting magazine ulla
yarn: novita 7 veljestä, 75% wool and 25% polyamide
needles: 4mm

7 kommenttia:

golden kirjoitti...

Kivoja pipoja!
Onko sulla jotain erityistä tekniikkaa tuohon Lanett-vuorin tekoon? Miten saat siitä sopivan kokoisen päällyspipoon nähden, kun neuletiheydet ovat erilaiset? Ihan vain kokeilemallako (ja purkamalla tuhat kertaa)?

Kanerva kirjoitti...

Tuollaiset ihanat pyörivät päät on niin hurmaavia. Tosi kauniita töitä olet taas saanut aikaiseksi :)

joko kirjoitti...

kanerva, kiitos!

golden, aloitin vuoren korvaläpät samalla määrällä silmukoita kuin päällisenkin ja lisäilin reunoissa niin kauan kun ne oli saman levyiset ja neuloin sitten niin kauan että ne oli saman korkuiset. sitten vaan katoin kuinka leveä pipo on niskasta ja edestä korvaläppien välistä ja laskin montako silmukkaa tarviin lanetista luoda. ja en tehnyt edes mallitilkkua vaan laskin tiheyden lanetin vyötteestä.. hyvin onnistu!

Dipsy D. kirjoitti...

Oh, you're doing such amazing work! Swell looks absolutely fantastic, and so soft and cozy and warm, perfect for the upcoming snow (it can't take much longer till winter arrives, can it?) And I really love the little hat too!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania myssyjä olet neulonut! Tosi kaunis tuo punainen eri sävyissään.

Olen jotenkin aina kammonnut tuon 'vuoripipon' neulomista, mutta jos se ei niin kamalaa ollut niin voisihan sitä joskus kokeilla...
Helppopipokin näyttää kokeilun arvoiselta.

Anonyymi kirjoitti...

Laita vielä letteihin sisälle pätkä rautalankaa niin saat todelliset peppi letit! :)

joko kirjoitti...

:)