13.3.08

kesäinen tunika pienelle prinsessalleni on valmis. tänä vuonna olinkin ajoissa, kun jotakin kesäistä valmistui jo maaliskuussa. paita jää nyt odottamaan hieman lämpimämpiä kelejä. se onkin roikkunut hengarissa kaapin ovessa muistuttamassa kesästä.

lankana on novitan bambua. tämä on toinen pienen ihmisen neule tästä langasta. vaikuttaa kivalta kesälangalta. sitä en tiedä miten se käyttäytyy aikuisten neuleissa. kokemuksia? ruskean osan yläreunassa on reikärivi. siihen voi pujottaa vaikka ohuen satiininauhan, jos oikein rupeaa prinsessoituttamaan.

neuloessa en kirjoittanut muistiinpanija ylös, suunnitelma eteni yhtä matkaa neuleen kanssa. paita on tehty ylhäältä alas, alaosa pyörönä. vaaleanpunainen on helmineuletta ja ruskea sileää. alareuna on käännetty. lopuksi virkkasin jollakin silmukoilla ruskean reunuksen ja kiinnitin helmineuleolkaimet, ensimmäisen vinoon vahingossa, toisen tahallaan.


malli: my little princess, 5-vuotiaalle
lanka: novita bambu, 120 grammaa yhteensä
puikot: 3mm

************************************

i was early this spring. i finished something for the summer already in march, there is still snow on the ground. that little tunic is for my five-year-old princess. she is eagerly waiting for summer so the tunic has been hanging up on the closet door handle. and if she really feels like a princess one summer morning, i can add a thin satin ribbon through the holes at the top of the brown part.

i did not write down any notes, the pattern formed in my mind during the knitting. the tunic is knitted top down. there is moss stitch on the pink part and the rest is stockinette. i did not want to knit moss stitch at the bottom so there´s a turned hemline. at the end i crocheted (is that the word?) that brown border and sewed shoulder straps. the yarn is cable plied, soft bamboo-cotton blend.

pattern: my little princess, size 5 y
yarn: novita bambu, 68 % bamboo, 32% cotton, 120g
needles: 3mm

7 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Aivan ihana! Tykkään tosi paljon!

Tytti kirjoitti...

Suloinen!

tiinaf kirjoitti...

Oi mitkä värit!

Kanerva kirjoitti...

Ihana kesämekko!

Sari kirjoitti...

Tykkään.Tosi ihana!
Kyllä tytön kelpaa :)

Jaana kirjoitti...

Ihana! Mulla on bambusta toppi ja se on tosi mieluinen. Pehmeä, ohut ja vilpoisa ja vaikka näyttääkin pesun jälkeen huopuneelta (oon kyllä pessy "vaan" 40 asteessa) niin kuivuessaan palautuu entisenlaiseksi. Yks novitan suosikkilangoista mun mielestä.

joko kirjoitti...

kiitoksia kaikille!

jaana,lanka tuntuu tosiaan mukavalta. ehkäpä kokeilen joskus tehdä siitä jotain itsellekin.