20.11.06

neuloin viime viikolla tenttikirjoja ja luentomonisteita tuijotellessa ihan perussukkaset maijasta. no välillä kyllä tarvi sukkaakin vilkuilla, ainakin kantapäässä. tein ensimmäiseen sukkaan niin pitkän varren kun uskalsin ja toista sukkaa sainkin vain kymmenen riviä tehtyä ensimmäisestä kerästä. ei siis paljoa lankaa tähteeksi jäänyt. reunassa ei ole joustinneuletta, kantapäässä on tiimalasia ja kärjessä pyöröä. nämä löysi tiensä siskon luokse.


malli: oma, 54 silmukkaa
lanka: asa gjestal spinneri maija
puikot: 2.5mm pyörö


i knitted basic socks last week for my sister. i found out that basic (there is not even ribbing) socks knitted with circular needle is great project when you have to read or sit and listen a lecturer.

pattern: my own basic sock, 54 stitches
yarn: asa gjestal spinneri maija
needles: 2.5mm circular

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pysyykö tuollaiset sukat joissa ei ole joustinta ollenkaan hyvin jalassa.

Nim. Joku joka inhoaa nurjien silmukoiden neulontaa.

joko kirjoitti...

ei ole itsellä yhtään tuollaisia sukkia, kun nuokin oli siskolle. mutta ihan napakat noista tuli 2.5 puikoilla. täytyykin kysyä siskolta. itsellä on kyllä sellaisia, joisa on vaan pari senttiä joustinneuletta varressa ja ne pysyy ainakin ihan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Simple is the best!

juuli kirjoitti...

Joo, kiva nirkkoreunus. Pitääpä kokeilla. Ja sen sisäänhän voi pujotella kuminauhaa, että pysyy jalassa.

joko kirjoitti...

en huomannutkaan että tuo kuva vähän vääristää. näissä sinisissa sukissa ei ole nirkkoreunaa vaan ihan tavallinen käännetty reuna. alemmissa lapsen oransseissa sukissa on sitten sellainen nirkkoreuna.

ja tuon kuminauhan saa sinne reunan sisään jos halua. minä tosin neuloin näihin sukkiin sen reunan jo tekovaiheessa yhteen enkä vasta jälkeenpäin, joten siihen olisi vähän vaikeampi se kuminauha pujotella! :)

Anonyymi kirjoitti...

Rohkea rokan syö - ehkä voisin siis tehdä itselleni tuollaiset ihan tosi perussukat ilman mitään joustimia... Katsotaan saanko mitään aikaan vai jääkö vaan suunnittelun asteelle.