25.3.06

täällä on tällä viikolla tikuteltu kirjoneuletta. sirpaLe kokeili onnistunein lopputuloksin seiskaveikan raitalankoja. project spectrumin kuukauden värien innoittamana minä kokeilin sitten saman sävyisiä pätkävärjättyjä nalle coloreja. alussa kuviota ei meinannut erottaa ollenkaan mutta kyllä se sieltä erottuu. pitkään mietin puranko ja teen kuvion valkoisella mutta teinpä sittenkin valmiiksi.

ohje on woolille mutta kaapista löytyi nuo nallet, joten tein niillä, kun muistelin että langoilla on sama tiheys. Lapasista tuli käteen sopivat. ei liian pienet, mutta ei ne kyllä yhtään pienemmätkään olisi voineet olla. ajattelin, että kokemattomuudesta johtuen tein liian tiukkaa mutta huomasin, että mullahan olikin kolmosen puikot. että olisi sen puolikkaan numeroa voineet olla isommatkin mutta onpahan ainakin hyvin istuvat lapaset. niin ja tämä on siis ihan ensimmäinen kirjoneuletyö. ikinä. ihan en ole vielä varma tykkäänkö mutta tämmöset näistä tuli:ohje: turkkilaiset lapaset, novita 5/2002
lanka: novita nalle colori
puikot: 3mm


ohjeen ainaoikein reunuksen sijaan tein nirkkoreunan (vai mikä se nyt on) ja tein lapasen alusta asti pyöröneuleena kun ohjeessa tuo ensimmäinen kuviokerta tehdään tasona ja vasta sitten siirrytään sukkapuikoille. mikähän idea siinä on?

oletteko muuten huomanneet, että project spectrumilla on omat langatkin?


mukava yllätys odotti myös postilaatikossa, kun olin sari knitting and stitching -blogin 11111 kävijä. paketista löytyi kaksi kerää woolia ja kerä tango fania. en olekaan ennen neulonut fanista mitään. neiti kolmevee innostui langoista tosi paljon, koska sai talvella lahjaksi juuri noista langoista (tai ainakin luulen niin) neulotut sukat ja tumput, jotka on olleet kyllä paivitäisessä käytössä sen jälkeen. melkein samaa sävyäkin ne "röpöset" sukat on. täytyy katsella mitä näistä syntyy. kuopuksen keväthaalari on ihan samaa sävyä, joten ehkä pipo? kiitos sari!


5 kommenttia:

särmä kirjoitti...

Todella kauniit lapaset!

KatjaL kirjoitti...

Ihanat lapaset!

Lolly kirjoitti...

The mittens are SO beautiful! I love the pink and red for Project Spectrum!

Sari kirjoitti...

Kiva, että paketti on tullut perille. Vähän vakoilin blogistasi, että olet käyttänyt mm. lilaa, violettia ja marjapuuron väristä lankaa. Arvelin, että saattaisit tuosta väristä pitää.

joko kirjoitti...

särmä ja katjal, kiitos!
lolly, thank you! those were my first fair isle mittens.
sari, kiitos, kyllä pidän väreistä! niistä tulee ehkä jo piankin jotakin valmista.