28.3.06

tässä on viimeiset maaliskuun project spectrumin työt. kolmevuotiaalle kelpasi hyvin uudet kevättumput ja pipo. vielä kun tulisi kunnon kevätilmat, että niitä voisi ulkona käyttää.



ohje: ribbipipo, novita + pari virkattua kukkaa
lanka: novita nalle colori

puikot 3mm


ohje palmikkolapasiin omasta päästä





pitkään on jo tehnyt mieli ommella ja varsinkin kun kattoo muiden hienoja ompeluksia. minä en ole ommellut kuin housut ja pari laukkua sitten seiskaluokan (verhojen käänteitä nyt en ompeluksi laske).
ostin ottobren tämän vuoden lehdet ja tein mallin 17 mukaan raglanhihaisen paidan kokoa 98cm. ihan hyvin se onnistu ja tikkauksetkin meni suurinpiirtein suoraan mutta se saumuri, voikun minulla olisi sellainen.. *huokaa*



ja nyt ajatukset kohti oranssia huhtikuuta.


i try to write something also in english. i have read blogs and knitted in english. but never before have i written anything to do with knitting but maybe you get my point.


those cable mittens and a cap are for my three year old daughter. i hope that soon the weather will be so warm that she can wear them outside.
i have also sewed for a long time (since 7th grade i have only made one trousers and couple of bags). i made a shirt from ottobre magazine. you can see all the patterns by clicking the picture of the magazine 1/2006.
i have some ideas and orange yarns waiting for next month but after a swatch i know a little bit more.

25.3.06

täällä on tällä viikolla tikuteltu kirjoneuletta. sirpaLe kokeili onnistunein lopputuloksin seiskaveikan raitalankoja. project spectrumin kuukauden värien innoittamana minä kokeilin sitten saman sävyisiä pätkävärjättyjä nalle coloreja. alussa kuviota ei meinannut erottaa ollenkaan mutta kyllä se sieltä erottuu. pitkään mietin puranko ja teen kuvion valkoisella mutta teinpä sittenkin valmiiksi.

ohje on woolille mutta kaapista löytyi nuo nallet, joten tein niillä, kun muistelin että langoilla on sama tiheys. Lapasista tuli käteen sopivat. ei liian pienet, mutta ei ne kyllä yhtään pienemmätkään olisi voineet olla. ajattelin, että kokemattomuudesta johtuen tein liian tiukkaa mutta huomasin, että mullahan olikin kolmosen puikot. että olisi sen puolikkaan numeroa voineet olla isommatkin mutta onpahan ainakin hyvin istuvat lapaset. niin ja tämä on siis ihan ensimmäinen kirjoneuletyö. ikinä. ihan en ole vielä varma tykkäänkö mutta tämmöset näistä tuli:



ohje: turkkilaiset lapaset, novita 5/2002
lanka: novita nalle colori
puikot: 3mm


ohjeen ainaoikein reunuksen sijaan tein nirkkoreunan (vai mikä se nyt on) ja tein lapasen alusta asti pyöröneuleena kun ohjeessa tuo ensimmäinen kuviokerta tehdään tasona ja vasta sitten siirrytään sukkapuikoille. mikähän idea siinä on?

oletteko muuten huomanneet, että project spectrumilla on omat langatkin?


mukava yllätys odotti myös postilaatikossa, kun olin sari knitting and stitching -blogin 11111 kävijä. paketista löytyi kaksi kerää woolia ja kerä tango fania. en olekaan ennen neulonut fanista mitään. neiti kolmevee innostui langoista tosi paljon, koska sai talvella lahjaksi juuri noista langoista (tai ainakin luulen niin) neulotut sukat ja tumput, jotka on olleet kyllä paivitäisessä käytössä sen jälkeen. melkein samaa sävyäkin ne "röpöset" sukat on. täytyy katsella mitä näistä syntyy. kuopuksen keväthaalari on ihan samaa sävyä, joten ehkä pipo? kiitos sari!


18.3.06

nyt on raitasukat valmiit! project spectrumin ensimmäinen työ. on siellä vaalean punaista kun tarkkaan katsoo!


ohje: very tall, knitty winter 04
lanka: novita 7 veljestä (vaalean punainen ja vaalean sininen), sandnesgarn sisu (ruskea, kaksinkertaisena) ja asa gjestal janne (violetti)
puikot: 3,5mm

käytetään farkkuhameen kanssa:


pinkimpiä juttuja luvassa...

10.3.06

päätin osallistua viime viikolla project spectrumiin. loman aikana tulikin mieleen hyviä ideoita. tässä kuussa väreinä ovat punainen ja pinkki. kenties jotakin novitan lahjuslangoista? (viime vuonna sain hyvitykseksi huonolaatuisesta langasta).



vähän vaaleanpunaista on mukana myös raitasukkien muodossa. ensimmäinen sukka on kohta kantapäässä

5.3.06

nyt on unisukat valmiit. mukava oli neuloa kärjestä alkaen. tätä voi kokeilla toistekin. en ruennut taistelemaan varsinaisen ohjeen kärjen ja kantapään kanssa kun oli paljon paksumpi lankakin kuin ohjeessa, vaan otin siis mallia ullan ohjeesta. niin ja loppuihan se lanka kesken. purin yhden mallikerran ensimmäisestä sukasta ja lopulta jäljelle jäi vain pääteltyjen lankojen pätkät. paksussa langassa ei reiät näy samalla tavalla kuin ohuessa mutta nätti malli on siltikin.


ohje: falling leaves knittystä
lanka: lana d´irlanda (100% villa) väri 226
puikot: 3,5mm


sukat lähtee mukaan huomenna uudelle omistajalle. toivottavasti nukuttaa hyvin :) samalle matkalle lähtee raitasukkien alut. koko kaupungista!? (no marketteja en kiertänyt mutta keskustan lankaliikkeistä ja anttilasta) ei löytynyt ruskeaa seiskaveikkaa vaalean punaisen ja sinisen seuraksi. ostin sitten ruskeaa sisua ja varmuuden vuoksi violettia jannea (sitäkään ei ollut tummanruskeana), jos sisu kaksinkertaisena ei olisikaan ollut hyvä. hyvin se kuitenkin toimii ja lopulta violettikin pääsi sukkiin mukaan. nyt on muutamat kerrokset raitaa valmiina kaksi kerrosta per väri. niin ja näistä tulee piiitkät sukat.



1.3.06

tässä se on! elämäni ensimmäinen kultamitali:


muuten täällä on tulossa unisukat. saa nähdä riittääkö lanka vai pitääkö purkaa muutama rivi toista sukkaa. ensimmäistä kertaa kokeilen neuloa sukkaa kärjestä ja hyvinhän se onnistuu ullan ohjeiden avulla.