8.3.07

vihdoin on kirjoneulelapaset valmiit! muutaman viikon ne odotti pelkkiä peukaloita. neulominen oli mukavaa ja työ eteni yllättävän nopeasti. jälki ei ole aivan huippuluokkaa (olen hyvä rajaamaan kuvia..) mutta kelpaa. lapaset on hieman liian isot mutta sinne alle mahtuu nyt hyvin toiset lapaset, ei tule sitten käsille kylmä.

minusta on mukava tietää neuleen tarina tai inspiraation lähde. nämä on venäjän komin alueelta olevia perinteisiä kuvioita. kirjassa on 36 lapasen ohjeet, kaaviot ja vinkkejä kuvioiden yhdistämisestä. kuviot on melko yksinkertaisia ja symmetrisiä, kauniita. kannattaa tutustua.


malli: #25, charlene schurch:n kirjasta mostly mittens (uudempi painos kulkee nimellä knitting marvelous mittens)
lanka: sandnesgarn lanett, alle kerä kumpaistakin väriä, ruskea 3572 ja vihreä 9544
puikot: 2.5mm


at last these mittens are ready. it took a few weeks to knit the thumbs. or little time to knit the thumbs but few weeks to plan to knit them. the mittens are little too big for me, but i´ll put thin mittens underneath. and there you go: no more cold hands.

i like to know a story behind patterns. these are traditionel patterns from komi, russia. there are 36 mitten patterns in this book, charts and instruction. worth a look.


pattern: #25, mostly mittens by charlene schurch (new edition is called knitting marvelous mittens)
yarn: sandnesgarn lanett, 100% merino wool, 1 skein each
needles: 2.5mm

15 kommenttia:

Dipsy kirjoitti...

Very beautiful - fantastic work!

amelie kirjoitti...

Tosi kauniit. Ja näyttävät kyllä huolellisesti tehdyiltä.
Mulla taitaa olla samanvärinen raitakaulaliina samasta langasta. Olin jo unohtanu sen olemassaolon.

Jenni kirjoitti...

todella kauniit. oma kirjoneuleosaaminen on niin luokatonta, että herättävät kyllä kunnioitusta täällä päässä.

Jaana kirjoitti...

On kauniit! Väritkin ihan viimesen päälle ihanat...

heidi kirjoitti...

ne ovat tosi hienot. olen suunnitellut ostavani itselleni hyvän lapasohjekirjan, en vain ole oikein tiennyt, mikä olisi sellainen. sukista on paljon enemmän kirjoja ja näistä kirjoita kommentteja. suosittelisitko tuota kirjaa kokonaisuutena?

Maarit kirjoitti...

Nuo värit on ihanat yhdessä...

Nuttula kirjoitti...

Todella kauniit lapaset! Pidän paljon kirjoneulelapasista, itselläni ne ovat tosin äidin tai anopin tekemiä, isovanhemmat pitävät ihanasti koko suvun lapasissa ja sukissa.

uhoava gnu kirjoitti...

Kauniit lapaset!

joko kirjoitti...

kiitos kommenteista!

jenni, ei tuo minunkaan käsiala kaikista tasaisinta ole. ihan nenä kiinni ei noita lapasia kannata mennä tuijottelemaan :)

heidi, riippuu minkälaisen kirjan haluat. tuossa kirjassa on vain kirjoneuleita ja kuviot on tyyliltään samatapaisia. eli tämä kirja on hyvä, jos haluaa perinteisen tyyliset kirjoneulelapaset mutta muuten ei ole mitenkään kattava lapaskirja.

Kanerva kirjoitti...

Ne on ihanat!

Hyvää naistenpäivää :)

Kiko kirjoitti...

Tosi kauniit!

Maaru kirjoitti...

Huh kun hienot! Tikutuksen pienuus (vähänkö olen kade tuollaisesta kärsivällisyydestä) vielä korostaa kuvion kauneutta, ja värit ovat ihan hitti.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Ihanat lapaset. Ja onneksi käyttö ja pesut tasoittavat miltei kaiken. :)

DistantKnitter kirjoitti...

Hienot lapaset, samoin edellisen postauksen Ene!

Outi kirjoitti...

Kauniit! Ja olet kyllä hyvä huijaus-kuvaamaan, jos eivät muka ole siistit :)

Mun mielestä kahdet lapaset päällekkäin on talvella ihan ehdottomat. Olenkin väistyvänä talvena miettinyt monta kertaa, että pitäis kokeilla tehdä vaikka kirjoneulelapaset onteloneuleena, tai jotain muuta vastaavaa, että yhdet riittäisivät.