21.6.07

kun olin neulonut yksiä (helppoja) sukkia ja villatakkia (sileää neuletta) jo useamman kuukauden ajan, alkoi jo tehdä mieli jotakin äkkiä valmistuvaa ja mukavaa. niinpä aloitin suvun tulevalle jäsenelle neulomaan villapaitaa, tai tässä tapauksessa siis ilmeisestikin bambupuuvillapaitaa. viimetippaan en neulomista jättänyt, viimetippa nimittäin yllätti ja tapahtui odotettua aiemmin. nopeasti, voisin sanoa että ennätysnopeasti, valmistui pienen pieni paita. viikossa. silmukoiden luonnista viimeisen langanpään päättelyyn ja kylpyyn asti. napeista ja lakanan väristä voi sitten vetää johtopäätöksiä vauvan sukupuolesta.
tämä on minun ensimmäinen bambulangasta tehty neule. mielenkiintoinen tuttavuus. neule tuntuu pehmeältä ja ilmavalta valmiina ja lanka oli mukavan tuntuista myös neuloa. kaapelikierteiseksi vissiin tätä lankaa kutsutaan, en ole ennen sellaistakaan kokeillut. jos puikko osui langan keskelle ja veti mukaansa yhden säikeen, ei sitä meinannut takaisin nätisti saada. muuten ei ole valittamista. ruskeassa langassa yksi säikeistä on punertavan ruskea, se tuo mukavasti elävyyttä pintaan vaikka ei kovin selkeästi erotukaan.

malli: oma, mittoja otettu useammasta neuleesta, koko jotakuinkin 3 kuukatta
lanka: novita bambu, 68% bambu, 32%puuvilla
puikko: 3,5mm pyörö

between long stockinette stitch cardigan and somehow slowly progressing socks i wanted to knit something fast and easy. so i started a sweater for the smallest one in the family. i knitted bamboo yarn for the first time. it is soft and light, something i will knit again with.
pattern: my own, i took measurments from different patterns and finished knits, size about three months
yarn: novita bambu, 68% bamboo, 38% cotton
needle: 3,5mm circular

8 kommenttia:

.k kirjoitti...

Samanmerkkisestä langasta on täällä valmistumassa samaa kokoluokkaa olevaa vaatetta :) En vaan oikeen lämmenny tuolla Novitan bambulle. Mulle näköjään käy yllättävän usein (no.. kaikki on suhteellista) juuri noin kuin kerroit, ja siistiähän siitä kohdasta ei enää saa. Ihan yllättävn paljon meni aikaa noiden kohtien "parantelemiseen". Onpahan nyt kuitenkin tullu kokeiltua. Muutenhan lanka on miellyttävän oloista, pikkuiselle varmasti pehmeää. Kaunis takki!

Kiko kirjoitti...

Ihanan kaunis ja herkkä vauvaneule :)

Arja kirjoitti...

Kaunis vauvaneule!
Olisiko sinulla ohjettu tuolle ihanuudelle, tulisi nyt ihan tarpeeseen!

Jaana kirjoitti...

kaunis vauvaneule! Pidän etenkin lapsilla vaatteista, joissa ei ole liikaa krumeluuria. Tuo paita on yksinkertaisen sievä, aivan ihana:)

Vilma kirjoitti...

Onpa söpö! Ruskea lanka ja vaaleanpunaiset napit on ihana yhdistelmä. Ja malli on kauniin eleetön, ei mitään turhia rimpsuja ja rusetteja. Kaunis on.

joko kirjoitti...

kiitos, kiitos!

arja, ei ole ohjetta enkä kirjoittanut mitään ylös. tässä jotakin speksejä, toivottavasti on apua.
neulottu pyörönä, n 130 silmukkaa, reunassa 10krs helmineuletta, korkeus ennen hihoja 20cm, hihojen sisäpituus 17cm, raglankavennuksissa vasen reuna auki eli neulottu edes takas.viimeisenä tehty raglanreunus helmineuleella ja napinlävillä ja sitten kaulus.
lankaa meni 115g. ei ole testattu vielä vauvan päällä, joten vaikea sanoa onko paidassa hyvät mittasuhteet.

Kanerva kirjoitti...

Ompa nätti!

LiisaP kirjoitti...

Aivan ihana toi vauvan neule. Todella upeaa.