23.10.07


beige slipari

tässä on ohjeen tapainen sliparia varten. koko on jotakin m:n luokkaa. ohjeeseen ei ehkä kannata ihan sokeasti luottaa, en juuri tehnyt muistiinpanoja matkan varrella. laitoin sulkuihin omat käyttämäni silmukat.

slipari on neulottu suljettuna neuleena kaula-aukkoon asti ja siitä edestakaisin kainaloon asti, josta etukappaleet ja takakappale erikseen.

tiheys:14s=10cm
lanka: novita mambo, 350g
puikot:6mm

luo tarvittavat silmukat (minä 116) ja neulo *1okiertäen, 1 nurin* joustinta 15 kierrosta. aloita kavennukset heti. kavenna 1 silmukan päästä sivusilmukkaa molemmin puolin (4s/kierros) joka 5. kierros yhteensä neljä kertaa (työssä 100silmukka). neulo 10 kierrosta, jonka jälkeen lisää silmukoita vastaavalla tavalla joka 5. kierros yhteensä neljä kertaa (työssä 116 silmukkaa). voit lisätä etupuolelle enemmän silmukoita tarpeen mukaan (minä lisäsin kahdesti, työssä 120silmukkaa). "sivusilmukka" on kuvitteellinen silmukka eli siis suljetussa neuleessa siinä voisi olla silmukamerkki.

kun työ on haluamasi kaula-aukon korkeudella, jätä kaula-aukkoa varten keskimmäiset silmukat odottamaan (minä jätin 26 silmukkaa). neulo tasona kainaloon asti (8krs.), muista kaventaa muutama silmukka puoleltaan kaula-aukon reunasta, jos et halua aivan neliön mallista kaula-aukkoa, mina kävensin kaksi puoleltaan joka toinen kierros.
kainalon kohdalla päätä 4 silmukkaa sivusilmukan molemmin puolin ja jatka etukappaleet ja takakappale erikseen. kavenna lisäksi yksi silmukan joka toinen kierros yhteensä kaksi kertaa.
kun etupuolen olkaimet (minulla oli olkaimissa 8 silmukkaa kaikkien kaula-aukon ja kädenteiden kavennusten jälkeen) on tarpeeksi pitkät, jätä silmukat odottamaan.


neulo takakappaletta haluamasi matka ja jätä myös selkäpuolella keskimmäiset silmukat odottamaan ja kavenna kaula-aukon reunaa vastaavasti silmukoita kuten edessä. kun olkaimet on tarpeeksi pitkät, silmukoi ne yhteen etupuolen olkainten kanssa.

ota puikolle etu- ja takakappaleiden kaula-aukkojen odottamaan jätetyt silmukat ja poimi niiden välistä tarvittava määrä silmukoita (minulla yht.104 silmukkaa).
neulo *1oikein kiertäen, 1 nurin* joustinta kuusi kierrosta ja päättele. poimi hiha-aukoista tarvittavat silmukat ja neulo samoin joustinta kuusi kierrosta.

2 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Kivan näköinen liivi!

Doubles kirjoitti...

ihanaa, joku tehnyt helpon ohjeen mambo-langasta! jotenkin siitä on uskomattoman hankala keksiä mitä neuloisi. kiitos!

Puran tämänhetkisen työn ja kokeilin slipoverin ohjetta. Onnekseni puuttuvan kerän 350 g:sta saan 1,5 eurolla tarjouksesta prismasta :)