15.10.07

olen hetken tutustunut ravelryn maailmaan, sieltä minut löytää nimellä joko.
i´ve been invited to ravelry! my name there is joko.


ihanat, pehmeän pehmeät sukat jitterbugista on täällä käytössä. lankaa on helppo neuloa ja se on ihanan pehmeää, sanoinko sen jo? sukat on ihan perusperusmallia, semmoiset joita voi neuloa ilman suurempaa tuijottamisen tarvetta. vaikka kerässä ei metrejä ihan kauhean paljon ole niin suht pitkävartiset sukat siitä sai kuitenkin tikuteltua. lankaa jäi juuri sopivasti parsimista varten. jos siis ikinä mitään parsin. kaikesta ihanuudestaa huolimatta lanka on minusta kauniimman väristä kerällä kuin puikoilla. pitäisikö ostaa toinen vyyhti vain ihailtavaksi?


malli: oma, perussukka varpaasta ylös tiimalasikantapäällä
lanka: colinette jitterbug, väri castagna, 1 kerä
puikot: 2,5mm pyörö


here are my new colinette jitterbug socks. the yarn is soft and soft. i like this color better on skein than knitted but i wont let that keep me wearing these socks.

pattern: my own, basic toe-up sock with short row heel
yarn: colinette jitterbug, castagna, 1 skein
needles: 2,5mm circular

12 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oi vitsit, hieno väri sekä kerällä että sukissa. Nyt vetoaa noi syksyiset sävyt ihan täysillä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat värit! Harmillisesti mun Jitterbugsukissa on jo reiät pohjissa...

Marsvin

villanne kirjoitti...

Kauniit sukat!

famu kirjoitti...

Mukavan näköistä ja -väristä lankaa.Aivan outo kyllä minulle.Nyt teen tuttavuutta Garnstudion Fabelin kanssa,jonka bongasin Seinäjoen käsityömessuilta.Sukkabuumi siis vaan jatkuu,vaikka tarkoitus oli jo hiukan siitä lajista pitää taukoa.

heidi kirjoitti...

Sukat ovat ihanat. Minusta tuntuu, että moni lanka (varsinkin useampisävyinen) on houkuttelevimmillaan juuri vyyhdellä. Saisipa ne vyyhdin raidat suoraan sukkiin! Sukissa värierät muuttuvat tietysi vähän lyhyemmiksi ja lopputulos on läikäisempi.

joko kirjoitti...

kiitos kaikille!

tiinaf kirjoitti...

Hei!
Tulin taas ihastelemaan näitä sukkiasi. Ihanaiset ovat!

Mie ostin Jitterbug-lankaa kerällisen ja aloitin neulomaan sukkia niistä. Kärjestä alottaen olisin voinut hyödyntää koko 110g kerän. Nyt täytyy tuurilla neuloa mahdollisimman pitkät varret ja toivoa, että lanka riittää.

Kuinka pitkät varret sinun sukissasi onkaan? Tuo kärjestä aloitettu sukka pitäis joskus minunkin opetella...

joko kirjoitti...

tiinaf, varret on 25 cm, eli ihan mukavan pitkät.
varpaasta aloitettu sukka on tosi kätevä jos ei etukäteen tiedä (viitsi laskea..) montako silmukkaa sukkiin tarvitaan.
minä suositelen googlaamaan knittyn "magic cast on for toe-up socks". minusta paras tapa aloittaa ja aloituksesta tulee tosi siisti.

tiinaf kirjoitti...

Hei vielä!

Sinullahan tuli sukkiin tosi pitkät varret, ihanat! Kerkesin jo aloittaa sukat ja ekan sukan varsi kivalla mallineuleella on jo hyvällä mallilla. En malta purkaa ja aloittaa kärjestä. Seuraaviin sukkiin sitten uudenlainen aloitustapa...

Ihmettelen vain, kuinka lanka riittää noin pitkiin varsiin. Mulla ihan normaalikokoinen tassu, 39. Minä teen varmuudeksi sinun sukkia lyhyemmät. Ihana lanka tämä on! Toivottavasti kestää edes jonkun verran käytössä. Täytyy mennä sitten nelivedolla, jottei kantapäät kulu :-)

joko kirjoitti...

minäkin yllätyin varsien pituudesta, jalan koko on 38-39. metrejä ei kuitenkaan sadassa grammassa kauheasti ole. mutta hyvä näin, lanka on ihanaa.

tiinaf kirjoitti...

Minä täällä taas :-)
Vielä uteliaisuudesta kyselen, montako silmukkaa sulla oli varressa ja jalkaterässä?!? Mulla eka sukka valmistui ja kovin tohkeissani olen langasta. Napakka sukka tuli, mutta eipähän ole liian iso.

joko kirjoitti...

minulla oli 58 silmukkaa.