26.6.07

liityin mystery stole kolmoseen, saas nähdä mitä tapahtuu. lanka on valmiina, puikot on valmiina vain helmet puuttuu.

i joined mystery stole 3. lovely merino/silk blend ready, needles ready, beads rea.. not here yet. i am almost ready to start.

25.6.07

juhannus meni hyvän ruuan, ystävien, lasten ja auringonpaisteen merkeissä. ja neuloen sukkaa. mukavaa viikkoa kaikille!

i spent midsummer enjoying good food, sunshine and company of close friends and my children..and knitting. have a great week!

21.6.07

kun olin neulonut yksiä (helppoja) sukkia ja villatakkia (sileää neuletta) jo useamman kuukauden ajan, alkoi jo tehdä mieli jotakin äkkiä valmistuvaa ja mukavaa. niinpä aloitin suvun tulevalle jäsenelle neulomaan villapaitaa, tai tässä tapauksessa siis ilmeisestikin bambupuuvillapaitaa. viimetippaan en neulomista jättänyt, viimetippa nimittäin yllätti ja tapahtui odotettua aiemmin. nopeasti, voisin sanoa että ennätysnopeasti, valmistui pienen pieni paita. viikossa. silmukoiden luonnista viimeisen langanpään päättelyyn ja kylpyyn asti. napeista ja lakanan väristä voi sitten vetää johtopäätöksiä vauvan sukupuolesta.
tämä on minun ensimmäinen bambulangasta tehty neule. mielenkiintoinen tuttavuus. neule tuntuu pehmeältä ja ilmavalta valmiina ja lanka oli mukavan tuntuista myös neuloa. kaapelikierteiseksi vissiin tätä lankaa kutsutaan, en ole ennen sellaistakaan kokeillut. jos puikko osui langan keskelle ja veti mukaansa yhden säikeen, ei sitä meinannut takaisin nätisti saada. muuten ei ole valittamista. ruskeassa langassa yksi säikeistä on punertavan ruskea, se tuo mukavasti elävyyttä pintaan vaikka ei kovin selkeästi erotukaan.

malli: oma, mittoja otettu useammasta neuleesta, koko jotakuinkin 3 kuukatta
lanka: novita bambu, 68% bambu, 32%puuvilla
puikko: 3,5mm pyörö

between long stockinette stitch cardigan and somehow slowly progressing socks i wanted to knit something fast and easy. so i started a sweater for the smallest one in the family. i knitted bamboo yarn for the first time. it is soft and light, something i will knit again with.
pattern: my own, i took measurments from different patterns and finished knits, size about three months
yarn: novita bambu, 68% bamboo, 38% cotton
needle: 3,5mm circular

20.6.07

tässä pieni kurkistus pikkuruiseen villapaitaan. lisää sitten kun hän on kuivempi.


here is a little glimpse of a tiny sweater. more when she is dry

18.6.07

kävin ostamassa nappeja. pieniä ja isoja. tummia ja vaaleita. pikkuruiselle tytölle ja jo vähän suuremmalle tytölle.
i bought some buttons. big and small buttons. dark ones and light ones. for a wee tiny little girl and for a grown-up.

ja lupaan että kohta (ja tämähän on hyvinkin subjektiivinen ajanmääre) on jotakin valmista.

and i promise there will be a finished knit soon.

5.6.07

neulojat lähettelevät ympäri tätä palloa paketteja toisilleen ja ilahduttavat ystäviä mitä ihanimmilla paketeilla. osallistuin knitters´coffee swap kakkoseen jossa toista piti muistaa ainakin langalla ja kahvilla. minun vaihtokaverina oli taitava pitsihuivien neuloja ceme philadelphiasta. rapakon toiselle puolelle lähti suomalaisia tuotteita. erään tunnetun suomalaisen yrityksen suklaata, pitsihuiviin sopivaa ohutta suomalaista lankaa ja kahvikin on suomessa jauhettu ja maustettu.
tässä on minun pakettini sisältö: lankaa, kahvia, herkkuja, muki, tölkki, musiikkia, hunajakennosukkien ohje, sukan venyttimet ja pienia neulojan tarvitsemia apulaisia. tämä oli ensimmäinen vaihtoni ja varmasti osallistun joskus toistekin. ihana paketti! nyt vain nauttimaan!


knitters send packages around the world to each others and make their knitter friends happy with gorgeous gifts. i took part at knitters´coffee swap two. this is what i got yesterday from ceme: coffee, yarn, music, mug, coffee tin, sock blockers, sock pattern, cookies, chocolate and little knitters´helpers.. what a wonderful package! thank you so much ceme! this was my first swap and definitely not the last one!

ja se lanka ei ollut mitä vain sukkalankaa, ihanaa merinoista koigua..
and the yarn.. it was not just any sock yarn, it was koigu kpm, beautiful hand dyed merino wool