17.11.09

only couple of weeks ago our yard was covered with maple leaves. now it is covered with beautiful snow.

nyt kun maassa on jo lunta niin on mukava katsella kuvia muutaman viikon takaa, tuolloin piha oli vielä kuorutettu vaahteran lehdillä.
i knitted these sweaters to my daughters. they use same size clothes so it is easy to make two sweaters in a row, just change some colors.

both sweaters are made of sandnes lanett. it is one of my favorite yarn. it is thin, soft and has some nice shades. and i did use a other favourite thing too. i took the measurments and stitch amounth of the book the knitters handy book of sweater patterns. (rav link). a really handy book.

i run out of the green yarn at the very end. it is discontinued and i didn´t find any more from the lys so i had to improvise a little. i ripped one row of the body and used it and the yarn ends to finish the last stripes of the sleeves.

the sweaters are almost identical. both are knitted bottom up with raglan decreases and has a same amount of stitches. i knitted k1,p1 ribbing to the first one and plain garter stitch edging to second one.


pattern: my own, stitch amounts from the knitter´s handy book of sweater patterns
yarn: sandnes lanett, 6855 (teal), 9544(green) 3572(brown) 1012(white) 2317(yellow) 2522(pale brown)
needles: 3,25mm


********************

tyttäret käyttää saman kokoisia vaatteita, joten on helppoa tehdä kaksi paitaa peräkkäin samasta langasta, kun ei tarvitse erikseen miettiä mittoja. molemmat paidat on tehty samalla mallilla: paidat on neulottu perinteisesti alhaalta ylös, silmukoita on sama määrä ja hihoissa on raglankavennukset. toisessa paidassa on 1o1n resorit ja toisessa raunat on sileää, joten ne rullautuu mukavasti.


lankana paidoissa on lanett. ylemmän paidan vihreää väriä ei enää värikartasta löydy eikä löytynyt enää lankakaupan hyllyn pohjaltakaan, joten sen kohdalla piti hieman säätää. yksi raita on riviä lyhyempi kuin muut ja hihan viimeiset pari riviä piti neuloa langanpätkistä. mutta se ei menoa haittaa.

lanett on yksi lempilangoistani. se on ohutta ja pehmeää ja värikartastakin löytyy kauniita sävyjä. toinen lemppari asia mitä käytin on kirja
the knitters handy book of sweater patterns. (löytyy ravelrystä) sieltä vaan mitat ja silmukkamäärät ja neulomaan.


malli: oma, silmukkamäärät kirjasta knitter´s handy book of sweater patterns
lanka: sandnes lanett
puikot: 3,25mm

5 kommenttia:

TiinaV kirjoitti...

Ihanat värit paidassa!

Paula kirjoitti...

Samaa mieltä kuin TiinaV, todella onnistuneet värit!

SatuK kirjoitti...

Kauniit paidat. Lanett on munkin suosikkeja.

Solveig kirjoitti...

Ihanat raidat. Olen täysin riippuvainen samasta kirjasta, vaikka ensin se vaikutti niin kummalliselta. Seuraavaksi se Ann Buddin pipo-lapas yms. peruskirja.

sara farmama kirjoitti...

They are gorgeous! Beautiful stripes and colors!