11.1.09

tässä on viime vuoden viimeinen valmistunut työ. kuva on otettu joulun aikaan , joten lunta oli siis silloin melkein sukan varrellisen verran, nyt ehkä jo vähän enemmän.

lanka, trekking pro natura, ei hypännyt suosikkien joukkoon mutta ehkä tätä voi toistekin kokeilla. aluksi oli pientä sotkuongelmaa, värjäytymättömiä kohtia ja neulepinnan jälkikään ei ole kauneinta. sukkia tosin ei ole pingotettu, joten voihan se siinä vähän tasoittua ja puikotkin olisivat voineet olla himpun ohuemmat. tykkään kuitenkin enemmän vähän jämäkämmistä langoista. vielä ei ole kokemusta langan kestävyydestä (en ole pätellyt langanpäitä...). malli on kuitenkin mukava ja käy hyvin miesten sukkiin. ihmeen vaikea on kuitenkin neuloa 4o, 1n.

malli: globe trotter socks, jodie danenberg, (löytyy ravelrystä) lanka: trekking pro natura, 75% villaa, 25 % bambua
puikot:2,5mm

*********************
globe trotter socks to dh were my last finished knit of the year 2008. pictures are taken during christmass, so we had legful of snow then. i used trekking pro natura for the first time. yarn is beautiful but i didn´t like knitting it. texture is quite loose so maybe i should have chosen smaller needles. it got quite many undyed spots and it is not as soft as other bamboo blend yarns i have tried. pattern is nice simple and easy.


pattern: globe trotter socks by jodie danenberg (rav link)
mods: toe up
yarn: zitron trekking pro natura, 75% wool, 25% bamboo

needle: 2,5mm

7 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Kivan sävyinen lanka ja sopivan vähäeleinen malli miesten sukkaan. Pitääpä laittaa malli muistiin.

Silmukatti kirjoitti...

Minä tykkäsin langasta, mutta toissapäivänä huomasin syksyllä valmistuneiden, kohtuukäytössä olleiden sukkieni olevan jo puhki kahdesta kohtaa. Arvaa harmittaako.

Laina kirjoitti...

Hienot sukat, mutta mullakin on ikävä kyllä huonoja kokemuksia sen kestävyydestä: poikaystävän sukat kuluivat puhki puolessa vuodessa. Toivottavasti noi sukat pärjäävät paremmin.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kivat sukat!

Miullekaan tuo trekking pro natura ei ole se lempparilanka. Yllättävän kovaa ja joustamatonta neuloa. Se on kuitenkin osoittautunut käytössä sen verran kestäväksi, että tulee käytettyä jatkossakin.

Typy kirjoitti...

MInäkin neuloin viime vuonna lähinnä mitä tykkäsin. Ja paketteihinkin tuli käärittyä poikkeuksellisen vähän yhtään mitään. Joulunkin olin Välimerellä. Toisinaan on hyvä tuulettaa. Kovasti blogistasi tykkään ja olen sitä jo pitkään säännöllisesti seurannut, vaikka kommentointiin olenkin ryhtynyt luvattoman harvoin.

helena kirjoitti...

Minä olen tehnyt paritkin sukat tuosta Trekkingistä ja tykkäsin neuloa sitä, kestävyydestä ei ole tietoa kun molemmat parit lahjoitin eteenpäin. Aika kallista se on, joten toivottavasti nuo komeat sukat kestävät käytössä!

Usi kirjoitti...

Moi, pyysit ilmoittamaan jos uusi Lina syntyy, nyt niitä olisi parikin blogissani :) Kivat sukkaset oot tehny!