8.12.07

tässä on uusin ase talven pakkasia vastaan. tosin niitä pakkasia ei nyt kyllä tuolla ulkona näy mutta silti sisällä on ihana kääriytyä pitkään lämpimään villatakkiin.

tämän villatakin neulomisen aloitin helmikuussa ja neulomisen osalta valmista tuli syyskuussa. saumojen ompeluun kului siis vielä kolme kuukautta. suurin muutos ohjeeseen on napit, ohjeessa on vain vyö. neuloin ohjeen mukaisesti jopa etu- ja takakappaleet sekä etulistat erikseen ja ompelin ne sitten yhteen. saumojen ompelu on aina ollut jonkinmoinen peikko varmaankin siksi, että en ole sitä kunnolla osannut. no nyt osaan. sivusaumoista tuli siistit mutta hihojen ompelussa tarvii vielä himpun harjoitusta.

lanka ei ole minulle ihan uusi tuttavuus, siitä on tullut neulottua jo jotakin pientä ja isompaakin. langalla on anti tickle -käsittely, joten se ei kutittele. mikään maailman pehmein lanka se ei kuitenkaan ole mutta hyvä peruslanka ja oman kokemuksen mukaan erittäin hyvä hinta-laatu suhteeltaan.


malli: paisley, ryc classic weekend (book eight)
lanka: king cole merino blend kaksinkertaisena, väri aran (46), 1000g
puikot: 4mm


this cardigan is as cosy as it looks, lovely. it took me seven months to knit it: from february to september and another three months to sew up the seams.

the biggest modification was the buttons, the pattern has a belt. i even knitted back and front peaces and front bands separately so i could learn to sew seams better.

yarn has a anti tickle -treatment so it is soft. not the softest one though. but i like it.

pattern: paisley from ryc classic weekend (book eight)
yarn: king cole merino blend, held doubled, colorway aran (46), 1000g
needles: 4mm

8 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Kaunis!

Mermaid kirjoitti...

Ihana lämpöisen ja pehmoisen näköinen takki!

Heidi kirjoitti...

Tosi tyylikäs! On varmaan lämmin ja mukava. Napit ovat piste i:n päällä. Ny tuli kova himo neuloa jotain vastaavaa, näin sopivasti kun pitäisi saada joululahjoja valmiiksi... :)

LiisaP kirjoitti...

Siis aivan älyttömän ihanan näköinen neule. On varmaan myös aika lämmin.
Niin se on kaikista vaikeinta saada itsensä ompelemaan noi saumat.

DistantKnitter kirjoitti...

Työ tekijäänsä kiittää, eikö? Kannatti nähdä vaivaa, lopputulos on upea!

mursuliina kirjoitti...

ompa kaunis! isot napit on ihan parhaat tossa. niistä tulee sellanen tosi herttanen lumiukkoassosiaatio (mulle ainakin.. oon välillä vähän outo :) siis erittäin söpöt. distant knitterin kommenttiin yhtyen: kannatti tehdä loppuun vaikka vähän hitaammallakin tahdilla.

joko kirjoitti...

kiitos kommenteista!

Totoro kirjoitti...

Ihana kietoutumisvillis, on niin hauskat napitkin. Mä en taas tykkää saumoista, kun niitä ei voi ommella telkkua katsoessa - on kärsimätön luonne, niin aina pitää olla moniajo päällä.